پوسیدگی دندان میتواند واگیردار باشد!
دکتر مهراشتیاق اظهار داشت: پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی و واگیر دار بوده که از دندانی به دندان دیگر و از شخصی به شخصی دیگر نیز قابل انتقال است.
وی با اشاره به این که پوسیدگی دندان قابل پیشگیری است، تصریح کرد: در واقع با رعایت بهداشت صحیح؛ تغذیه مناسب و خدمات مناسب دندانپزشکی نیز این امر میسر است.
وی ادامه داد: هنگام ایجاد پوسیدگی دندان، صرفأ “ترمیم” ،بیماری را خوب نمی کند بلکه دهان باید محیط مناسبی داشته باشد تا پوسیدگی های جدید به سرعت رخ ندهند.
این دندانپزشک مهم ترین میکروارگانیسم تولید آن را باکتری استرپتوکوک موتانس دانست و گفت: دهان نوزاد تازه متولد شده عاری از این باکتری است و به طور معمول از دهان مادر به نوزاد انتقال می یابد.
وی خاطرنشان کرد: مادرانی که دندان های پوسیده در دهان دارند به طور معمول کودکشان در سنین کمتری پوسیدگی را تجربه خواهند کرد، این انتقال حتی از طریق فوت کردن غذا نیز به کودک قابل انتقال است.
مهراشتیاق سندرم شیشه شیر در کودکان را پوسیدگی بسیار گسترده ، سریع و با ظهور ناگهانی دانست و گفت: همچنین به سرعت عصب را گرفتار می کند و دلیل آن ناشی از مصرف مکرر شیشه شیر یا سینه مادر به خصوص شب هنگام است.
وی توصیه کرد: مادران کودکان را هنگام شیردهی در آغوش گرفته و بعد نوزاد را به محل خواب منتقل کنند تا کودک عادت به مکیدن طولانی مدت سینه مادر در شب ها نداشته باشد.
وی اضافه کرد: والدین باید برای کودکان بالای یک سال با کمک مشاور کودک، آب را جایگزین شیر- هنگام خواب نمایند تا آسیب جدی به دندان وارد نشود. و به محض رویش دندان های شیری مسواک زدن را آغاز نمایند.
این دندانپزشک تأکید کرد: به دنبال سندرم شیشه شیر به علت تخریب های شدید دندان ها و سن کم کودک، معمولأ ناچار به درمان دندان ها با بیهوشی می شویم. اما با تغییر عادت شیر دادن های مکرر به ویژه زمان خواب می توان از این بیماری پیشگیری کرد.
منبع :salamatnews.com
…