خمیردندان ویژه بیماران سرطانی
کاهش و یا قطع بزاق یکی از عوارض و مشکلات بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی به ویژه سرطانهای سر و گردن است. خشکی دهان منجر به عفونت، پوسیدگی دندان، از بین رفتن حس چشایی و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی در این دسته از بیماران میشود.
محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت خمیردندانی ویژه بیماران سرطانی شده است که این مشکل را تا حد زیادی حل میکند. این خمیردندان که در حال حاضر در مرحله تستهای بالینی و آزمایشگاهی است، به همت دکتر امید رجبی، دانشیار گروه شیمی و شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مدت یک سال و نیم فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی طراحی و ساخته شده است.
این خمیردندان حاوی پلیمرهایی است که با عملکردی مشابه پروتئینهای موجود در بزاق دهان، روی لثه به جا میماند و مانع احساس خشکی دهان میشود. پس از استفاده از خمیردندان لایه نازکی از پلیمرها که پایه طبیعی دارد، بر روی مخاط دهان و لثهها باقی میماند که مانع خشکی دهان میشود.
در حالی که نمونه خارجی این خمیردندان حاوی ترکیبات مصنوعی و شیمیایی است، سازنده این خمیردندان ادعا میکند ۹۰ درصد از فرمولاسیون خمیردندان تهیه شده حاوی ترکیبات طبیعی و از مواد در دسترس است.
این محصول در حال حاضر در حال طی مراحل ثبت و دریافت مجوز تجاری است و میتواند پس از کسب مجوزهای لازم و تولید آن در کارخانههای تولیدی داخلی، با قیمت یک خمیردندان معمولی به دست مصرف کنندگان خواهد رسید.
بیش از این نیز از این محقق توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد بزاق مصنوعی با استفاده از شیره گیاه آلوئهورا ویژه بیماران سرطانی طراحی و ساخته شده بود.
منبع: دندانه
…