جلسه ۱۱۰ درس خارج فقه، مبحث حج

موضوع: مقدمات، اجزاء و شرائط حج – مواقیت

استاد حضرت آیت اللـه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی

تاریخ: ۶ جمادی الاولی ۱۴۳۲

 

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj110.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj110.pdf” icon=”” target=”false”]دریافت متن[/button]

خلاصه:

۱- همانطور که أدله موافقین کفایت احرام از محاذات، مانند مرحوم علامه طهرانی، محل تأمل است، همچنین أدله مخالفین نیز ناقص می‌باشد.

۲- روایات وارده در مساله محاذات، مختلف است بعضی دلالت بر عدم جواز تخطی از مواقیت را می‌کنند و بعضی توسعه می‌دهند و بعضی هم بین حالت جهل و نسیان و یا فوت وقت حج تفاوت می‌گذارد.

۳- مجتهدینی مانند مرحوم شیخ حسین حلی و شیخ مرتضی حائری قبل از بحث، روایات را دسته‌بندی می‌کردند تا وصول به فهم آنها آسان شود، ثانیا در طبقه‌بندی روایات باید این نکته را مد نظر قرار داد که همه روات اهل کتابت نبوده‌اند و یا بعضی با چند واسطه نقل می‌شده و تمام اینها در احتمال جدی تغییر الفاظ و تحریف مراد روایت تأثیر دارد. و بعضی روایات هم خبر واحد است و قابل اعتماد نیست. و لذا در خود روایات نیز توصیه به أخذ از راوی أعلم و أوثق در فهم روایات شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن