جلسه ۱۰۸ درس خارج فقه، مبحث حج

موضوع: مقدمات، اجزاء و شرائط حج – مواقیت – شامل بیاناتی خارج از بحث کلاس

استاد حضرت آیت اللـه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی – تاریخ: ۲۴ ربیع المولود ۱۴۳۲

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj108.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj108.pdf” icon=”” target=”false”]دریافت متن[/button]

 

خلاصه:

۱- جهت تمسک به اصل عملی نمی‌توان به صرف شک در مورد تحقق علیت اکتفا نمود بلکه باید در همه جا منطبق با مجاری عقلیه و عرفیه باشد و بنای شارع در اجرای اصل با بنای عرف و سیره عقلائیه تفاوت ندارد الا در بعضی موارد که با قرائن وشواهد معلوم می گردد.

۲- بنای شارع در بعضی موارد بر تسهیل و عدم تحقیق است مانند احراز عدالت امام جماعت و یا امور شخصیه افراد و در بعضی موارد که به اعراض و نفوس مردم بر می گردد بنا بر تضییق و تشدید است.

۳- اشکالی که هست این است که بیشتر افراد از غیر مواقیت عبور می کنند و چگونه متصور است شارع در مورد اکثریت ساکت باشد و حتی روایت عبدالله بن سنان نیز مخصوص ذوالحلیفه است و از کجا می توان به بقیه موارد شمول داد و آیا اساسا این روایت می تواند در مقابل اجرای اصل مقابله کند یا خیر؟

۴- آقای حداد رضوان الله علیه می فرمودند: کسانی می‌توانند مشکلات و خطرات سلوک را درنوردند که از عقلشان بیشتر از چشمشان استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن