جلسه ۱۰۲ درس خارج فقه، مبحث حج

موضوع: قدمات، اجزاء و شرائط حج – مواقیت – شامل بیاناتی خارج از کلاس در خصوص لزوم تعزیه خوانی و فیلم های مذهبی

استاد حضرت آیت اللـه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی – تاریخ: ۱۳ صفرالخیر ۱۴۳۲

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj102.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj102.pdf” icon=”” target=”false”]دریافت متن[/button]

خلاصه:

۱- در مورد نذر، حتما باید منذور فی حد نفسه عملی مباح و یا مستحب باشد تا باعث ایجاد اولویت ثانویه ای شود.

۲- بزرگان، نذر در اینگونه موارد را صحیح نمی دانستند که فردی جهت اتیان عمل واجبی، بواسطه نذر، الزام بیشتری برای خویش ایجاد کند، ولو اینکه شرعا اشکالی نداشته باشد.

۳- در بسیاری از موارد، نذر باعث صعوبت بیشتری می گردد و لکن معلوم نیست موجب ثواب بیشتر گردد.

۴- احرام دارای نورانیت خاصی است، لذا هر چه انسان بیشتر در احرام باقی بماند نورانیت بیشتری کسب می کند و این مسأله در احادیث نیز بصورت استحباب آمده است، اگر چه که امروزه از این مسائل غفلت می شود. در صورتی که مکلفین غالبا افراد صادقی هستند که اگر بدانند عمل می کنند و بهره بیشتری می برند ولی بعضی بر خلاف سنت مسائل را مطرح می کنند و به دلائل واهی مردم را از اتباع سنت نهی می کنند و اینها عندالله مسؤل هستند.

۴- تا کسی متصل به غیب نباشد نمی تواند به حقایق برسد و از وسواس خناسان مطلع شود.

۵- نشان دادن تصویر بزرگانی نظیر حضرت عباس علیه السلام در فیلم نه تنها اشکال ندارد که بسیار پسندیده نیز می باشد چرا که فیلم در انتقال فرهنگ اسلام بسیار موثرتر می باشد و حکم این مسئله با تعزیه خوانی سنتی مرسوم هیچ فرقی ندارد ولی تصویر معصومین علیهم السلام مستثنی هستند و بلحاظ مقام عصمت می باید احتیاط کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن