علت ریزش موی کودک
مجله اینترنتی پرمطلب: موی کودکان ممکن است روزی پف کند، فر شود، صاف شود و یا رنگ آن تغییر کند. برخی کودکان نیز ممکن است بخشی از موی خود را به صورت موضعی با به طور کلی از دست بدهند. لازم است است والدین در این رابطه و همچنین شامپوها و محصولات مناسب برای فرزندشان اطلاعات خود را افزایش دهند.
ریزش موی کودکان
برخی والدین وقتی می بینند موی فرزندشان، پس از تولد شروع به ریزش و نازک شدن می کند، متعجب و گاه وحشت زده می شوند. این موضوعی است که در مورد بسیاری از کودکان صادق است، هرچند ممکن است زمان آن متفاوت باشد. برخی کودکان بلافاصله پس از تولد دچار ریزش مو می شوند و برخی دیگر نیز چند هفته بعد این مورد را تجربه می کنند.
علت ریزش مو در کودکان هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. برخی معتقدند ریزش موی کودکان مربوط به تغییرات هورمونی است. این تغییرات حتی ممکن است تا اولین سال تولد کودک نیز ادامه داشته باشند به همین دلیل هم برخی کودکان یکساله همچنان کچل و بدون مو هستند.
ریزش موی موضعی
گاهی موی کودکان به صورت موضعی در قسمت خاصی از سر، که معمولا پشت سر است، می ریزد. این مورد از جمله مشکلاتی است که متخصصان کودک به تازگی در حال بررسی آن هستند. این نوع ریزش مو خطر جدی برای کودک ندارد و در اکثر موارد پس از مدتی خود به خود رفع می شود.
یکی از علت های اصلی این نوع ریزش مو، خواباندن کودک به پشت است. امروزه پزشکان توصیه می کنند به منظور کاهش ریزش موی موضعی کودکان، در ساعاتی که کودک بیدار است، والدین او را مدتی رو به شکم بخوابانند. این کار علاوه بر کاهش ریزش مو، از صاف شدن پشت سر نیز جلوگیری می کند.
بهتر است شامپوی نوزاد دارای نگهدارنده های ملایم باشد
با پزشک مشورت کنید اگر:
اگر نگران رویش موی فرزندتان هستید، بیش از خود موها، باید به پوست سر توجه داشته باشید. استفاده از شامپوها و محصولات گوناگون نیز بیش از آنکه بر موها تاثیری داشته باشند، بر پوست سر کودک اثرگذار هستند. اگر پوست سر فرزندتان حالتی طبیعی دارد، بدانید که این ریزش مو موقتی است. پوست سر سالم باید نرم و بدون هرگونه قرمزی، خراش یا پوست های اضافی باشد، در صورت وجود هر یک از این علائم، بهتر است مورد را با پزشک فرزندتان درمیان بگذارید. معمولا پزشکان با تجویز یک یا چند دارو، مشکل را حل می کنند. همچنین اگر کودک دارای هیچ یک از این علائم نبود اما همچنان تا سن دوسالگی رویش موی کودک آغاز نشد، باید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
شامپوی مناسب کودکان
امروزه با وجود شامپوهای متنوع در بازار، گاه والدین در انتخاب شامپوی مناسب برای فرزند خود دچار سردرگمی می شوند. هرچند استفاده از شامپوهای طبیعی و خانگی همچنان هم یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود، اما همه ما بالاخره ناچار به انتخاب خواهیم بود.
برای انتخاب، شما چه معیارهایی را درنظر می گیرید؟ آیا تنها به تبلیغات تلویزیونی بسنده می کنید و یا ملاک های دیگری را نیز در نظر دارید؟ اگر موهای فرزند شما ضعیف و یا در حال ریزش است، کدام نوع شامپو مناسب تراست؟ اگر به دنبال راهنمایی جامع در این رابطه هستید، می توانید از راهنمایی که در اختیار شما قرار می دهیم استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که پوست سر هر کودک با کودک دیگر متفاوت است. شما باید هنگام انتخاب شامپو، به نیازهای خاص فرزندتان نیز توجه داشته باشید.
شامپو ملایم بهترین شامپو برای نوزادان
برای نوزادان، شامپوی ملایم بهترین گزینه است. این شامپوها نه تنها رنگ غیرطبیعی ندارند، بلکه اسانسی نیز در آنها وجود ندارد و به طور کلی موجب واکنش های آلرژیک در پوست کودک نمی شوند. قبل از خرید شامپو، حتما اطلاعات مندرج بر پشت محصول را بخوانید. شامپوهایی که دارای مواد شیمیایی، رنگ ها و اسانس های اضافی نیستند بهترین گزینه ها هستند.
البته لازم به ذکر است که همه شامپوها دارای مواد نگهدارنده هستند.اما بهتر است شامپوی نوزادان دارای نگهدارنده های ملایم باشند. این نوع نگهدارنده ها عبارتند از عصاره هسته مرکبات، فتوکسیتانول، ویتامین C، A و E. این نوع نگهدارنده ها در سایر محصولات پوستی کودکان، از جمله کرم ها نیز می توانند وجود داشته باشند.
شامپوهایی که دارای رنگ و اسانس های اضافی نیستند برای کودکان مناسبند
شامپوهای مواد طبیعی
شامپوها، صابون ها و کرم های تهیه شده از مواد طبیعی برای پوست حساس نوزادان و کودکان بسیار مناسب هستند. شامپوهای تهیه شده از روغن های گیاهی و روغن جوجوبا گزینه های مطلوبی هستند.
بهتر است از خرید شامپوهای خوشبو، هرچند که ظاهر آنها بسیار فریبنده است، خودداری کنید. زیرا در اکثر موارد این گونه شامپوها دارای مواد شیمیایی و مضر برای پوست کودک هستند. اگر دوست دارید شامپوی فرزندتان خوش بو باشد، به دنبال شامپوی تهیه شده از بابونه یا سایر گیاه های خوش بو و آرام بخش باشید.
چشم ها را نسوزانند
اینگونه شامپوها شوینده هایی بسیار ملایم هستند. به همین دلیل هم چشم های کودک را نمی سوزانند.
معمولا در ترکیب اینگونه شامپوها، ماده ای که برای پوست سر و در نتیجه موهای کودک مضر باشد وجود ندارد. خاصیت ضد سوزشی شامپو به طور خاص بر روی بسته بندی محصول قید می شود.
از این شامپوها پرهیز کنید
از شامپوهای دارای مواد شیمیایی با نام اختصاری DEA و TEA باید پرهیز کنید. این دو ماده هر دو به نیتریت موجود در اکثر شامپوها واکنش نشان می دهند. این واکنش منجر به تولید نوعی نیتروز آمین می شود که خیلی سریع از طریق پوست سر کودک جذب شده و می تواند برای سلامتی او مشکل ساز باشد.
منبع:ماهنامه دنیای سلامت