سلامت

استخر و انتقال برخی بیمارها به کودکان

 سایت پرمطلب: تابستان و هوای گرم، فکر آب تنی را در ذهن هر کودکی ایجاد می‌کند، ولی متاسفانه رطوبت و گرما باعث ایجاد بیماری‌های عفونی مسری و پوستی می‌شود. از طرف دیگر وجود کلر در آب و تماس بدن کودکان با آن باعث قرمزی، خشکی و در مواردی خارش بدن می‌شود. همچنین بالا رفتن میزان آسم به وجود کلر در آب استخر مرتبط است.

یکی از میکروب‌هایی که می‌تواند در آب رشد کند «سودوموناس» است. اگر یک کودک سالم به این میکروب مبتلا شود، در صورتی که مشکل سیستم ایمنی نداشته باشد، پس از شنا کردن متوجه جوش‌های پوستی پراکنده و آبدار مانند آبله‌مرغان خواهد شد. سودوموناس می‌تواند باعث عفونت گوش شود. به این صورت که میکروب روی گوش خارجی می‌نشیند و باعث خارش شدید و ترشحات چرکی در کانال و مجرای گوش می‌شود. این جوش‌ها را می‌توان براحتی و با استفاده از درمان‌های موضعی یا خوراکی از بین برد و طول درمان آن فقط دو تا سه روز است.

از میکروب‌های دیگری که از طریق آب و وسایل عمومی استخرها منتقل می‌شود، خانواده استافیلوکوک‌‌هاست. این میکروب بیشتر در اثر استفاده از دمپایی، حوله، شانه و دیگر وسایل مشترک میان افراد منتقل می‌شود و از طریق آب استخر باعث عفونت‌های پوستی و ایجاد کورک می‌شود.

«ژیاردیا» انگلی است که در کودکان بسیار شایع است و می‌تواند باعث اسهال مزمن شود. اگر کودکی مبتلا به این انگل باشد و بدون رعایت مسائل بهداشتی در آب شنا کند، می‌تواند براحتی افراد دیگر را مبتلا کند.

آلودگی قارچی در استخرها شایع است، حتی دمپایی‌ها و دیگر وسایل استخر نیز ممکن است آلوده به عفونت‌های قارچی باشند، بنابراین حتما در محیط‌های مرطوب و استخر‌ها باید دمپایی‌ها را ضدعفونی کرد و پا برهنه حرکت نکرد.

یکی از قارچ‌های پوستی در محیط استخر، «تینا ورسیکولر» است که به صورت ضایعات سفید، قهوه‌ای تیره و روشن و… روی پوست دیده شده و باعث خارش خفیف تا شدید می‌شود. ضایعات در موقع عرق کردن، تشدید می‌شود. ضمنا قارچ‌هایی مانند کاندیدا می‌توانند باعث عفونت در کشاله ران و چین‌های پوستی شوند.

عفونت‌های ویروسی پوستی نیز در محیط استخر منتقل می‌شوند که برجسته، متعدد و خارش‌دار است.

از دیگر بیمارهای شایع ویروسی ناشی از آب استخرها، گروه «آدنوویروس»‌ها هستند که مهم‌ترین و آسان‌ترین راه انتقال آن، آب استخرهاست که به طور عمده باعث ورم ملتحمه چشم می‌شود.

ویروس دیگری که در استخر قابل انتقال است ویروس تبخال است که باعث ضایعات پوستی تاولی دردناک در سطح پوست کودک می‌شود.

با وجود این عوامل بیماریزا اگر کودکی از لحاظ سیستم ایمنی مشکل دارد بهتر است که از شناکردن در استخرهای عمومی بخصوص در فصل تابستان خودداری کند. کودک باید قبل از ورود به آب استخر حتما دوش بگیرد. این موضوع در بسیاری از استخرها نادیده گرفته می‌شود در حالی که این عمل می‌تواند از انتقال بسیاری از آلودگی‌ها به داخل آب جلوگیری کند. علاوه بر این اگر کودکی بیماری خاصی از جمله بیماری‌های پوستی، تنفسی، چشمی یا اسهالی دارد، به هیچ وجه نباید وارد استخر شود.

گردآوری شده توسط پرمطلب به نقل از جام جم

.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا