سلامت

التهاب لثه و ربط آن با سکته مغزی

پر مطلب:  مراقبت از دندان ها یعنی مراقبت از سلامت کل بدن و شگفت انگیزترین ارتباطی که بین سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی وجود دارد این است که مشکلات دهان و دندان می توانند با بروز سکته مغزی هم ارتباط داشته باشند.

خونریزی لثه

مطالعات تحقیقاتی از کشورهای مختلف مانند آلمان، فرانسه، سوئد، هند، و کره نشان می دهد که درجات مختلفی از بیماری های لثه، باعث سکته مغزی می شوند.

بیماری خفیف لثه که موجب التهاب لثه می گردد، ژنژیویت نام دارد و بیماری جدی تر مربوط به لثه که موجب نابودی واقعی لثه ها می شود، پریودنتیت نامیده می شود.

پریودنتیت حاد می تواند منجر به پوسیدگی دندان و در نهایت از دست دادن آن شود. این سه نوع بیماری لثه همگی می توانند موجب سکته مغزی شوند، حتی در نوع خفیف که ژنژیویت می باشد.

تحقیقی جدید در سوئد به طور تصادفی ۱۶۷۶ نفر را طی یک دوره ۲۶ ساله موردپیگیری و بررسی قرار داد. طبق گزارش این پژوهشگران معلوم شد که ” التهاب لثه ارتباط آشکاری با سکته مغزی دارد.”

تحقیقی دیگر نشان داد افرادی که بیماری لثهبه میزان متوسط یا حاد دارند نسبت به اشخاصی که بیماری لثه ندارند، میزان وقوع سکته مغزی در آنها بیشتر است، اما آنهایی که بیماری پریودنتیت حاد دارند، خطر سکته مغزی شان چهار برابر افرادی است که این بیماری را ندارند یا بیماری لثه در حد خفیف دارند.

پیشگیری از بیماری لثه و از دست دادن دندان با مسواک زدن مداوم، استفاده از نخ دندان، پرهیز از سیگار و مراجعه منظم به دندانپزشک میسر است

یافته های پژوهشی دیگر هم نشان داده است که داشتن بیماری پریودنتیت حاد واز دست دادن دندان، عامل مهمی برای وقوع سکته مغزی می باشد و حتی افرادی که بیشتر دندان های شان را از دست داده اند، احتمال سکته مغزی هم بیشتر است.

معلوم شده که از دست دادن دندان،عاملی برای سکته های مغزی خاموش می باشد. سکته مغزی خاموش، سکته ای است کهشخص متوجه آن نمی شود چون نقص یا نارسایی آشکاری در بر ندارد. با این حال،به مرور زمان، وقوع پی درپی سکته های مغزی خاموش می تواند موجب مشکلات ناتوان کننده ای مانند زوال عقل گردد.

مشکلات دندانی می تواند موجب چه نوع سکته های مغزی شود؟

یکی از مطالعات تحقیقاتی در آلمان که در نشریه Stroke منتشر شده نشان میدهد افرادی که بیماری لثه دارند، در معرض نوعی سکته مغزی هستند که به دلیلسدخونی مغزی رخ داده و به آن سکته مغزی خونریزی دهنده می گویند.

این نوع سکته مغزی، سکته ای است که به دلیل قطع جریان خون ناشی از لخته شدن خون در مغز رخ می دهد.

مشکلات دندانی چگونه به سکته مغزی مربوط می شوند؟

مشکلات دندانی مانند ژنژیویت، پریودنتیت و از دست دادن دندان همگی منجر به التهاب می شوند و گاهی با عفونت همراه هستند. معلوم شده که عفونت ها، خطر سکته مغزی را بالا می برند که دلیلش هم احتمالا واکنش ایمنی بدن نسبت به عفونت است. بعضی وقت ها التهاب و عفونت می تواند احتمال لخته شدن خون راافزایش دهد و موجب سکته مغزی گردد.

چطور از دندان های مان مراقبت کنیم؟

برخورداری از سلامت دندانی، به نفع سلامت عمومی بدن است. برای بسیاری ازافراد، مراقبت دندانی وقت گیر و پرهزینه به نظر می رسد. پیشگیری از بیماریلثه و از دست دادن دندان با مسواک زدن مداوم، استفاده از نخ دندان، پرهیز از سیگار و مراجعه منظم به دندانپزشک میسر است.

اگر بیماری لثه زود و به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان و کنترل شدنی است. اغلب، پاکسازی کامل در مطب دندانپزشکی توصیه می شود.

هزینه

یکی از بزرگ ترین دلایلی که افراد مراقبت چندانی از دندان های شان نمی کنند، هزینه بالای آن می باشد. اما به طور کلی هزینه مراقبت های دندانی، بسیار پایین تر از هزینه سکته مغزی است، چون سکته به قیمت ناتوانی ای تمام می شود که مجبورید تمام عمرتان با آن زندگی کنید.

 

منبع: تبیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا