جلسه ۱۳۳ شرح حدیث عنوان بصری

لزوم همت بلند و اهتمام سالک به راه و مسیر خود

 

تاریخ: ۱۱ جمادی الثانی ۱۴۲۷ هجری قمری‏

موضوع: میزان همت و اهتمام سالک راه الهی نسبت به مسیر عرفان و سیر و سلوک پرورگار متعال‏

فقره: تِلْک الدَّارُ الْآخِرَه نَجْعَلُها لِلَّذینَ لا یریدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَه لِلْمُتَّقینَ‏

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/onvan133.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

فهرست:

  1. میزان همّت و اهتمام افراد نسبت به مقاصد و اهداف خود بر اساس میزان اهمیت و جایگاه آنها می‌باشد.
  2. میزان اهتمام و همّت سالکان راه الهی نسبت به مکتب عرفان و مبانی آن چه اندازه باید باشد.
  3. در دیدگاه سالک راه الهی تحصیل رضای پروردگار متعال بعنوان اصل می‌باشد و سایر امور بر محوریت آن قرار دارد.
  4. حرکت در مسیر سیر و سلوک الهی خارج از قوانین و نظام عالم وجود نبوده، و حرکت انسان در آن باید منطبق بر قواعد و مبانی و ملاکات مکتب باشد.
  5. ورود در مسیر سیر و سلوک الهی و کسب رضایت پروردگار متعال با حفظ سِمَت و خودیت افراد در تعاند و تضاد می‌باشد.
  6. توضیحی راجع به فرمایش دقیق مرحوم علاّمه طهرانی رضوان الله علیه: برخی از افراد بدون طی راه و مسیر سیر و سلوک سالک هستند.
  7. زهد و تقدس ظاهری افراد معیار برتری و کمال ایشان نسبت به سایر افراد نمی‌باشد بلکه میزان اتصال و ربط وجود افراد با پروردگار متعال می‌باشد.
  8. نویسنده و متفکر مسیحی غرب در ارتباط با جایگاه رفیع امیرالمؤمنین علیه السلام می‏گوید: در طول تاریخ بشریت اگر بتوان گفت خداوند یک انسان آفریده است او علی بن ابیطالب علیه السلام است.
  9. توضیحی راجع به عملکرد امیرالمؤمنین علیه السلام در ارتباط با وقایع پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم و اینکه چگونه حضرت الگو و اسوه برای تمام بشریت در طول تاریخ خواهند بود.
  10. عملکرد امیرالمؤمنین علیه السلام در جنگ جمل در قبال عایشه همسر پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم و مسبّب اصلی آن فراتر از ادراک عقول و ادراکات افراد می‌باشد.
  11. انکار برخی از مسلّمات تاریخی نزد اهل تسنن توسط برخی از اهل علم و عواقب آن.
  12. مرحوم علاّمه طهرانی می‌فرمودند: سالک راه الهی در ابتدا ورود به این مسیر هر اندازه حقیقت این مکتب راه را بیشتر فهم و وجدان کند، بهمان میزان در رشد و تکامل او تأثیر بیشتری خواهد گذاشت.
  13. تلاش برای زدودن الفاظ عربی از زبان فارسی منجربه ابتعاد و فاصله گرفتن افراد از حقایق اسلام و قرآن و ورود در عالم اعتباریات و تخیلات می‌شود.
  14. توضیحی راجع به سخن مرحوم علاّمه طهرانی در ارتباط با اینکه سالک راه الهی در هر لحظه از لحظات عمر خود مورد امتحان بوده و آن لحظه موجب عبور او یا توقف او می‌شود.
  15. مراقبه در مکتب عرفان تلاش برای کم رنگ نمودن انانیت‏ها و رفض آنها و جایگزین کردن حقیقت توحید در جای آنها می‌باشد.
  16. سالک راه الهی تنها در صورتی قادر به طی مراحل کمالیه و بفعلیت رساندن استعدادات خود خواهد بود که با همّت عالی در مقام انقیاد و اطاعت کامل از مطالب ولّی الهی و مبانی مکتب بر آمده و آنها را بر وجود خویش تطبیق دهد.
  17. سالک راه الهی باید نفس خود را به روی حقیقت و مطالب اولیاء الهی باز گذارده از داشتن پیش‏فرض در ادراک مطالب ایشان خودداری کند.
  18. ذکر سخنی حکیمانه از شخصیت حرّ و آزاده عارف بالله مرحوم آقا سید احمد کربلایی هنگامی که به ایشان پیشنهاد مرجعیت را کرده بودند.
  19. همانگونه که انسان نسبت به اعتدال مزاجی و همّت ظاهری خود اهتمام و توجه لازم را دارد، نسبت به سلامت سلوکی و اعتدال روحی خویش هم باید اهتمام و توجه لازم را داشته باشد.
  20. توضیحی راجع به خصوصیات ماه رجب و بیان دستوراتی را که اولیاء الهی در این ماه به شاگردان خویش توصیه می‏نمودند.
  21. تأکید مرحوم علاّمه طهرانی به مطالعه و عمل بر طبق دستورالعمل مرحوم قاضی برای سه ماه رجب و شعبان و رمضان.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن