جلسه ۱۲۶ شرح حدیث عنوان بصری

وجوب حرکت سالک الهی براساس سلوک عقلانی

 

تاریخ: محرم ۱۴۲۶ هجری قمری‏

موضوع: لزوم حرکت سالک الهی بر اساس سلوک عقلانی‏

فقره: و لا یدع أیامه باطلًا

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/onvan126.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

فهرست:

  1. مقصود و منظور از حرکت به سمت پروردگار متعال وصول به مرتبه تکامل و فعلیت تامه استعدادات است و این امر جز با تعبد و التزام به ملاکات و مبانی راه امکان‏پذیر نمی‌باشد.
  2. سیر و سلوک در راه پروردگار متعال خارج از نظام حاکم بر عالم وجود که مبتنی بر سعی و تلاش و عمل افراد در رسیدن به غایت و مقصود خود است نمی‌باشد.
  3. حمایت خالد بن ولید از خلیفه اول مانع از اجرای حد بر او در جریان قتل مالک بن نویره و عمل زشت او شد.
  4. مقایسه‏ ای میان عملکرد خلفاء و امیرالمؤمنین علیه‏السلام در ارتباط با وقایع و جریانات مختلف.
  5. اطاعت و تبعیت اصحاب از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم بر اساس احساسات و نه بر پایه موازین و مبانی عقلانی علی‏رغم ۲۳ سال تلاش پیامبر در هدایت ایشان منجر به کنار زدن امیرالمؤمنین علیه‏السلام از جایگاه خلافت و جانشینی می‌شود.
  6. عدم پذیرش عقلانی حقیقت و واقعیت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم و مبانی آن حضرت توسط افراد در جریان جنگ خندق و احد ظاهر و آشکار می‌شود.
  7. تقاضای خلیفه اول از امیرالمؤمنین علیه‏السلام علامت و نشانه‏ای را برای اثبات حقانیت خود در مسأله خلافت و مشاهده پیغمبر اکرم صلوات الله علیه.
  8. امیرالمؤمنین علیه‏السلام و اصحاب خاص پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم ایشان را از دریچه اعجاز و انجام امور غیرعادی و احساسات مشاهده نمی‏نمودند بلکه از دریچه حق و واقع و نفس اطاعت از پروردگار متعال نظاره می‏کردند.
  9. چگونه انسان‏ها در بسیاری از موارد مسحور احساسات و چهره به ظاهر صلاح و مقدس‏نمای افراد قرار می‏گیرند.
  10. عدم بهره‏مندی و استفاده شایسته و مبتنی بر مبانی عقلانی افراد از اولیاء الهی و بزرگان در مسیر تربیت نفس و تکامل وجودی خویش و حسرت نعمت از دست رفته ایشان.
  11. عدم شناخت عقلانی واقعیت و حقیقت شخصیت مرحوم علاّمه طهرانی و مکتب ایشان منجر به ایجاد فتنه‏ای کبری پس از رحلت ایشان شد.
  12. ذکر برخی از حالات مرحوم علاّمه طهرانی قبل از رحلت که حاکی از عدم تعلق وجود ایشان به عالم دنیا و مافیها می‏کند.
  13. بیان برخی از سنن و رسوماتی که خلاف فرهنگ اسلام و مکتب تشیع بوده و در مجالس عزاداری و ترحیم رواج پیدا کرده است.
  14. در سلوک عقلانی سالک، استاد و ولی کامل الهی را به عنوان معبر و گذر و راهنما در مسیر حرکت به سمت پروردگار متعال نظاره می‏کند نه به عنوان یک اصل.

توضیحی راجع به سخن امیرالمؤمنین علیه‏السلام در ارتباط با علاج بیماری‏های نفسی و روحی افراد توسط پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم: طبیبٌ دوّارٌ بطبّه‏.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن