سلامت

شیر گاو بهتر است یا شیر بز ؟

پرمطلب: خوشبختانه، شیر بز به راحتی توسط بدن قابل هضم است و این یک گزینه عالی برای کسانی است که با مشکلات دستگاه گوارش روبرو هستند. شیر بز برای کسانی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند مناسب‌تر است و سبب التهاب دستگاه گوارش نمی‌شود. همچنین شیر بز یک گزینه عالی برای کودکانی است که از شیر مادر تغذیه کرده‌اند، زیرا این شیر حاوی آلرژن‌های کمتری نسبت به شیر گاو است.

شیر گاو بهتر است یا شیر بز
شیر گاو بهتر است یا شیر بز

شیر بز چه معایبی دارد؟

از آنجایی که شیر بز در کشور ما کمتر از شیر گاو است، می‌تواند به میزان قابل توجهی نسبت به شیر گاو گرانتر باشد. دستیابی به شیر بز خام، در نقاطی غیر از دامداری ها و فروشگاه های مواد غذایی سلامت، دشوار است. طعم و بوی شیر بز ممکن است برای همه، به خصوص کسانی که از شیر گاو استفاده می‌کنند، مطلوب نباشد.

 

شیر گاو چه مزایایی دارد؟

شیر گاو معمولی ارزان است و می‌توانید آن را همه جا پیدا کنید. برای افرادی که نمی‌توانند مصرف شیر گاو را کنار بگذارند توصیه می‌کنیم به جای شیر پاستوریزه از شیر خام استفاده کنند. مزایای شیر خام شامل کمک به سلامت پوست، ایجاد آلرژی کمتر و کاهش وزن است.

 

شیر گاو چه معایبی دارد؟

دسترسی به شیر گاو A2 در بسیاری از مناطق دشوار است و معمولا دارای برچسب قیمت برای اثبات آن است. فارغ از این که شیر A1 یا A2 است یا نه، هضم شیر گاو برای بدن بسیار مشکل است و ساعت‌ها طول می‌کشد، در حالی که هضم شیر بز ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. برای کسانی که به شیر گاو آلرژی دارند (که این یک گروه بزرگ است)، این نوع شیر گزینه مناسبی نیست.

اگر شما مسائل مربوط به دستگاه گوارش و یا سندرم روده تحریک پذیر داشته باشید، ممکن است بخواهید به هر حال از شیر گاو دور شوید. اگر می خواهید بدانید که چنین مشکلی دارید یا نه، تست نفخ نوشیدنی را انجام دهید تا متوجه شوید.

 

نتیجه مقایسه شیر بز با شیر گاو 

در نهایت با مقایسه شیر بز با شیر گاو می توانیم متوجه شویم شیر بز انتخاب مناسب تری است. چرا که شیر بز به دلیل هضم و جذب راحت پروتئین های آن، چربی های کوچکتر، جذب بیشتر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، مس و آهن در مقایسه با شیر گاو مفیدتر تلقی می شود. همچنین برای اشخاصی که به شیر گاو آلرژی دارند، شیر بز با داشتن اجزایی با آلرژی زایی کمتر، جایگزین بهتری خواهد بود.

این شیر از طریق کاهش چربی های خونی، اثرات آنتی اکسیدانی و دفع مواد زاید، پیشگیری از چاقی و دیابت نوع دو و جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی، غذایی مفید برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. همچنین به دلیل این که محتوای کلسترول آن پایین بوده و حاوی چربی هایی است که تولید کلسترول را در بدن کاهش و ترشح و دفع آن را از بدن افزایش می دهند، راهکاری مفید برای کاهش کلسترول خون است.

خاصیت کاهندگی کلسترول شیر بز را به محتوای بالای آنتی اکسیدانی آن نسبت می دهند. محققان مشاهده کردند که شیر بز حاوی مواد مغذی بیشماری است که از نظر ارزش تغذیه‌ای می توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد. بنابراین برای تغذیه نوزادان پس از گرفتن از شیر مادر بسیار مناسب است.

 

شیر بز بهتر است یا شیر گاو؟

این ترکیبات بدون اینکه هضم شود وارد روده بزرگ شده و مانند پروبیوتیک ها عمل می کنند و فلور باکتریایی بیماری زا را از بین می برند.

شیر بز حاوی میزان زیادی اولیگوساکارید است و در واقع الیگوساکارید این شیر شباهت زیادی به شیر مادر دارد. این ترکیب مفید در شیر مادر به اندازه ۵ تا ۸ گرم در لیتر یافت می شود. این ترکیب در شیر بز ۲۰ برابر کمتر از شیر مادر و در مقایسه با شیر گاو به اندازه ۱۰ برابر بیشتر است.

 

هضم راحت

این ترکیبات بدون اینکه هضم شود وارد روده بزرگ شده و مانند پروبیوتیک‌ها عمل می‌کنند و فلور باکتریایی بیماری زا را از بین می برند. شیر بز حاوی لاکتوز کمتری نسبت به شیر گاو است. این شیر در عین حال خیلی راحت‌تر از شیر گاو جذب می‌شود. برای همین جهت استفاده افرادی که به قند شیر حساسیت داشته و نمی توانند آن را تحمل کنند بسیار مفید است.

 

تفاوت شیر گاو و شیر بز

اصلی ‌ترین تفاوت شیر گاو و بز در نوع چربی موجود در آن است. شیر بز کاملاً یکنواخت است و برخلاف شیر گاو که قطرات چربی تمایل زیادی به جدا شدن و آمدن به سطح را دارند در شیر بز این قطعات کوچکترند و معلق در آن می مانند.

 

منبع اسیدهای چرب مفید

شیر بز حاوی اسیدهای چرب ضروری (لینولئیک و آراشیدونیک) بیشتری از شیر گاو است. این اسیدهای چرب به خانواده امگا ۶ تعلق دارند. این اسیدهای چرب حاوی یک منبع انرژی سریع است که در عین حال به صورت بافت چربی مانند ذخیره نمی شود. از این گذشته شیر بز میزان کلسترول را کاهش می‌دهد و تری گلیسیرید و ترانس آمیناز را در سطح مناسبی نگه می دارد. شیر بز جزء خوردنی هایی است که می ‌توان برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی از آن استفاده کرد.

 

 

 

www.pormatlab.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا