اطلاعات عمومی

آبیاری بیش از اندازه کاکتوس ها

یک قاعده کلی اینست که رویش کاکتوس ها  در مناطق خشک است به همین دلیل ریشه های کاکتوس آب را بسیار سریع و مفید دریافت می کند. از طرفی آنها توانایی خلاص شدن از آب اضافی را ندارند.

در دوران کشت و رشد عموما آب بیشتری به کاکتوس ها داده می شود و به همین دلیل کاکتوس ها نسبت به زیستگاه خود شاداب تر و فربه تر می باشند.

اما مشکل اصلی زمانی آغاز می شود آب بیشتر از نیاز کاکتوس به آن داده می شود، مقداری که کاکتوس نمی تواند آنرا مدیریت کند. به این مورد over-watering می گویند.

ساکولنت ها آب را در بافت های خود ذخیره می کنند و این وجه شناسایی ساکولنت ها می باشد. کاکتوس نیز از نوع ساکولنت می باشد که برای بقا در زمان خشکی های طولانی آب را در بافت های خود ذخیره می نماید.

کاکتوس ها بسته به انواع مختلف در مقابل آبیاری بیش از اندازه دو نوع عکس العمل کلی نشان می دهند:

۱. در حالتی آب باعث متورم شدن بیشتر کاکتوس و اشباع شدن ساقه کاکتوس شده و در نهایت باعث ایجاد شکاف و پارگی در سطح کاکتوس می شود.

آبیاری بیش از اندازه کاکتوس
آبیاری بیش از اندازه کاکتوس

۲. برخورد دیگر کاکتوس در مقابل آبیاری زیاد پوسیدگی است که این پوسیدگی عموما از ریشه شروع می شود و پس از پوسیده شدن ریشه، به مرور کاکتوس از پایه ساقه شروع به پوسیدگی می کند که عموما با تغییر رنگ و نرم شدن بافت و ساقه کاکتوس همراه است. در این شرایط تیغ های کاکتوس های تیغدار به راحتی از بدنه جدا می شود. این شرایط در دوره سرما و گذر از هوای سرد شایع تر می باشد.

 

آبیاری بیش از اندازه کاکتوس
آبیاری بیش از اندازه کاکتوس

درمان:
اولین کاری کار باید در برخورد با این شرایط انجام داد اینست که آبیاری کاملا متوقف شود. بهترین ایده تغییر گلدان یا تعویض خاک می باشد. در این شرایط دو حالت کلی ممکن است:

۱. در صورتی که گیاه دارای ریشه سالم می باشد یا فقط مقداری از ریشه پوسیده می باشد و یا فقط شکاف در سطح آن ایجاد شده است، بهتر است که پس از خارج کردن از خاک ریشه های خراب یا پوسیده را هرس کرده یک یا چند روز به گیاه فرصت داده شود تا ضمن ترمیم زخم های ریشه و بدنه، کمی آب از دست بدهد. سپس گیاه را مجددا کاشته و تا یک هفته آبیاری نشود. دقت شود که زخم ها و شکاف های ایجاد شده روی بدنه کاکتوس برای همیشه باقی خواهند ماند.

۲. در صورتی که ریشه کاملا پوسیده باشد خاک و ریشه های پوسیده را به دقت جدا کرده به گیاه یک یا چند روز فرصت ترمیم داده و سپس کاکتوس را بکارید و تا یک هفته آنرا آبیاری نکنید تا گیاه تشویق به ریشه زایی گردد سپس به مقدار کم آبیاری کرده و به مرور آبیاری را به حد متعارف برسانید. در صورتی که پوسیدگی از ریشه گذشته و به ساقه کاکتوس رسیده باشد باید با استفاده از کاتر تمیز از بالاب محل پوسیدگی ساقه را برید سپس چند روز کاکتوس را در سایه و جای نسبتا خنک قرار دهید تا محل برش پینه ببندد سپس گیاه را در خاک کاشته و تا یک هفته آبیاری نکنید. سپس به مقدار کم آبیاری کرده و به مرور آبیاری را به حد متعارف برسانید.

در نهایت ذکر این نکته بسیار حیاتی است که کاکتوس در اثر کم آبی حداکثر چروکیده می شود ولی آبیاری زیاد منجر به از دست رفتن کاکتوس می شود. پس خست در آبیاری کاکتوس لطف به گیاه می باشد.

 

گردآوری شده توسط: مجله اینترنتی پر‌مطلب > گیاهان > کاکتوس

pormatlab.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا