اطلاعات عمومی

کاکتوس سِرِئوس

دانستنیهای علمی : سِرِئوس یا کاکتوس سیبی نارنجی گونه ای گلدهنده از خانواده کاکتوس ها می باشد.این گیاه بومی Catamarca Chaco , Córdoba ,می باشد. می تواند در جنگلهای پست و کوه ها یافت شود. این گیاه شبیه کاکتوی سیبی است با این تفاوت که کیوه های آن قرمز تا نارنجی می باشند.

کاکتوس سِرِئوس
کاکتوس سِرِئوس

خصوصیات ظاهری : سرئوس بوته یا درختچه ای چند ساله است. انشعابات زیادی دارد. شکل آن حالت استوانه ای – ستونی بوده و عمودی ایستاده است. رنگ آن سبز می باشد و روی سطح آن از خار پوشیده شده است. قطر اشنعابات آن ۱۰ اینچ بوده و بافت آن گوشتی است. رنگ بافت آن خاکستری تا سبز می باشد. در محیط آن ۴ تا ۸ دندانه دیده می شود.طول خار ها گاهی به ۱۰ اینچ می رسد. خارها در گروه های ۲ تا ۹ تایی مجتمع شده اند. بین ماه های سپتامبر تا دسامبر گل های تکی و بزرگ روی این گیاه ظاهر می گردد. رنگ گل ها سفید ، صورتی و یا دورنگ می باشد. میوه ی سرئوس بزرگ و گوشتی بوده و در هنگام رسیدن تقریباً قرمز می باشد. درون میوه ها بذرهای زیاد و ریزی وجود دارد. به مرور زمان و با بلوغ سرئوس ساقه ها در قسمت های انتهایی منشعب می شوند.

کاکتوس سِرِئوس
کاکتوس سِرِئوس

شرایط محیط رشد: سرئوس از لحاظ نیاز نوری به مکان روشن و آفتابی نیاز دارد. این گونه گیاهی به خشکی مقاوم بوده و آبیاری زیادی نیاز ندارد. سرئوس سیبی نارنجی به کوددهی از طریق آبیاری یا به اصطلاح کودآبیاری برای استقرار بهتر نیاز دارد.  برای رشد بهتر و نیز استقرار به خاک غنی نیازمندند. خاک بستر آن باید از زهکشی خوبی برای جلوگیری از غرقاب شدن برخوردار باشد.
خواص درمانی و کاربردها: میوه سرئوس خوراکی بوده و طعم شیرین داشته و همچنین بافت آن آبدار و گوشتی می باشد. کاشت گروهی و یا حتی تکی این نوع سرئوس در فضای سبز می تواند منظره ی دلنشینی ایجاد کند. در باغبانی انواع آن به عنوان پایه در پیوند انواع کاکتوس ها به کار می روند . میوه آن سر شار از فلاوانوئیدز است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان اثر سم زدایی دارد و از آسیب سلولی که باعث سرطان و پیری می شود، جلوگیری می کند.

کاکتوس سِرِئوس
گل کاکتوس سِرِئوس

نحوه تکثیر گیاه : می توان از طریق ساقه هایی که چوبی شده آن را تکثیر نمود. همچنین با قلمه های چوب نرم سرئوس نیز می توان به ازدیاد آن اقدام نمود. برای قلمه زنی آن باید پس از قطع کردن آن چند روز اجازه داد که بافت پینه ای یا کالوس در انتهای قلمه شکل گیرد و سپس آن را در خاک یا بستر کشت قرار داد. روش دیگر تکثیر آن کاشت بذر آن می باشد. بطوریکه پس از رفع سرما در مکان اصلی کشت گردد.

گردآوری شده توسط: مجله اینترنتی پر‌مطلب > گیاهان > کاکتوس

pormatlab.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا