سلامت

نکاتی درباره استفراغ

پرمطلب: استفراغ در کودکان می تواند نشانه میگرن و یا باکتری استرپتوکوک گلو (گلودرد چرکی) باشد. در نوزادان نیز بالا آوردن آب دهان می تواند نشانه ی بازگشت اسید معده به مری محسوب شود. در بزرگسالان، استفراغ ناگهانی می تواند نشان دهنده انسداد روده ای باشد.

اگر استفراغ بعد از ۴۸ ساعت فروکش نکرد و یا به طور ناگهانی بروز پیدا کرد، در حالی که هیچ علامتی شبیه علامت استفراغ ناشی از ویروس وجود نداشت، به پزشک مراجعه کنید.

استفراغ
استفراغ

رنگ بسیار مهم است

به طور کلی آنچه که در زمان استفراغ از دهانتان بیرون می آید، آخرین چیزی است که خورده اید. اما اگر رنگ استفراغ سیاه و یا به رنگ قرمز روشن باشد، به معنای این است که شما خون بالا آورده اید و حتما باید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

استفراغ همیشه چیز بدی نیست

در زنان باردار، تهوع و استفراغ در سه ماهه ی اول تقریبا طبیعی است و نشان می دهد شانس کمتری برای سقط جنین وجود دارد. برای افراد غیر باردار، استفراغ یک راه خارج کردن عفونت توسط سیستم ایمنی بدن است و توقف استفراغ در این مواقع نشانه ی طولانی شدن مدت بیماری و روند بهبودی است. اگر استفراغ به حدی شدید باشد که مقدار زیادی از آب بدن از دست برود، شما نیاز به مصرف داروهای ضد تهوع خواهید داشت.

دانشمندان یک ماشین استفراغ ساخته اند

دانشمندان غربی یک ماشین طراحی کرده و ساخته اند که به آن ها در مطالعهنوروویروس کمک می کند و باعث اسهال و استفراغ می شود.

این دستگاه به دانشمندان کمک می کند چگونگی انتقال این ویروس را بررسی نمایند.

ممکن است کمی بوی پنیر پارمسان بدهد

اغلب مردم دنیا بر این باورند که بوی استفراغ شبیه بوی پنیر پارمسان است، به طوری که در یک مطالعه و آزمایش اغلب شرکت کنندگان نتوانستند بوی این دو را از هم تفکیک کنند.

ممکن است فوبیای استفراغ داشته باشید

ترس از بالا آوردن در برخی افراد وجود دارد که به آن ، امتوفوبیا یا امیتوفوبیا می گویند. افرادی که به این فوبیا دچارند ممکن است اضطراب بی حسی و از کار افتادن بدن شان را داشته باشند که اتفاقا گاهی موجب شدیدتر شدن استفراغ شان می شود. در افراد دیگر ممکن است دیدن استفراغ دیگران موجب این نوع ترس شود. درمان این فوبیا دشوار بوده و به زمان زیادی نیاز دارد.

ممکن است کشنده باشد

استفراغ می تواند با نوشیدن مایعات شفاف ، اجتناب از مصرف غذاهای جامد و استراحت درمان شود. اما اگر استفراغ ادامه پیدا کند ممکن است فرد در معرض دهیدراته شدن (کم آبی) شدید بدن  قرار بگیرد که خطرات جدی به دنبال دارد.

اگر شما بیش از ۴ تا ۵ ساعت بالا می آورید و نمی توانید هیچ چیز حتی آب بنوشید ، فورا خود را به اورژانس برسانید. ممکن است نیاز به تزریق مایعات داخل وریدی (سرم) داشته باشید.

 

گردآوری شده توسط سایت پرمطلب > سلامت گوارشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا