رعایت ادب و احترام به بزرگان دین، علّت وصول بسیارى از بزرگان به مقامات عالیه‏

کتاب سالک آگاه؛ مرحوم علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی، ص39

مرحوم ملّا آقاى دربندى تقریباً در صد سال پیش از مراجع معروف نجف بود، و از شاگردان معروف شیخ بلکه مقدّم بر شیخ و هم‏طراز شیخ بود. و کتاب‏هایى از جمله: أسرار الحسینیّه[۱] هم نوشته است.

خیلى مرد عجیبى بود! مى‌‏گویند: از احوالاتش این بوده که تنها قرآن را نمى‌‏بوسیده، بلکه تمام کتاب‏هاى أخبار را مى‌‏بوسیده است؛ مثلًا هر وقت تهذیب شیخ طوسى دستش مى‏‌آمده، مى‌‏بوسیده و روى سرش مى‏‌گذاشته است؛ یا مثلًا کتاب مبسوط دستش مى‏‌آمده، مى‏‌بوسیده روى سرش مى‌‏گذاشته است. مى‏‌گفت:

چه فرق مى‏‌کند! این فرمایشات امام است و فرمایش امام هم مثل فرمایشات خدا و مثل قرآن است.

و مى‏گویند: بسیارى از بزرگانى که به مقامات رسیدند، به واسطه حفظ همین حدود و محفوظ داشتن درجاتِ احترامات بوده است. مثلًا وقتى انسان مى‏خواهد کتاب‏هایش را بچیند، باید به ترتیب بچیند؛ مثلًا قرآن را نباید زیر بگذارد، قرآن باید رو باشد؛ کتاب‏هاى حدیث را نباید زیر بگذارد و کتاب‏هایى مثل ادبیات را روى آن بگذارد؛ و چه و چه. اینها باید محترم‏تر باشد، اینها رعایتش لازم‏

است! ولو اینکه رعایت کتاب و احترام کتاب به احترام جلد و کاغذ نیست، بلکه به خواندن و عمل کردن است، ولیکن آن خواندن و عمل کردن در اثر احترامِ به همین جلد و به همین کاغذ براى انسان پیدا مى‏شود؛ اگر انسان این کار را کرد، آن را هم به‏دست مى‏آورد، و الّا آن هم به‏دست نمى‏آید.

[۱] . این کتاب اکسیر العبادات فى أسرار الشّهادات المقتل المُلمّ بمأساه الحسین نام دارد که در السنه علما و عوام به اسرار الحسینیه یا اسرار الشهاده معروف مى‏باشد.( محقّق)

منبع:  سالک آگاه، ص۳۹

 

pormatlab.com

 

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن