فراموشى استادِ شرح لمعه، به سبب بى‌‏ادبى به شهید ثانى‏

کتاب سالک آگاه؛ مرحوم علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی، ص35

مرحوم آقاى انصارى- رحمه الله علیه- نقل مى‌‏کردند:

آقاى شریعت سَنگِلَجى‏[۱] نقل مى‌‏کردند که یک‏روز درویشى آمده بود به مسجدشان که در آن مسجد به شاگردانش کتاب شرح لُمعه درس مى‌‏داد، و به شهید ثانى خیلى بى‌‏اعتنائى مى‌‏کرد و در ردّ ایشان این‏طور مى‌‏گفت: «این حرف به درد نمى‌‏خورد، این حرف را هیچ فرد نادانى هم نمى‌‏زند!»

آن درویشى که آنجا نشسته بود، گفت: «آقا شما ردِّ شهید را بکنید؛ امّا با این جملات خوب نیست که مثلًا:” کسى این حرف را نمى‌‏زند، این حرف‏ها را باید دور ریخت!”»

(بعضى‌‏ها با عبارات زشت انتقاد مى‏‌کنند، ولى بعضى‌‏ها با عبارات درست ردّ مى‌‏کنند؛ خُب رد را باید بیان کرد، اگر انسان رد نکند اصلًا علم، علم نیست؛ حقیقت، حقیقت نیست؛ تمام اشتباهات همه بر جاى خود مى‏‌ماند؛ ولى درست باید ردّ کرد.)

ایشان اعتنائى نکرد، درویش هم گذاشت و رفت. ایشان فردا براى درس دادن آمد، و درویش هم آمد آنجا نشست. ایشان تا کتاب را باز کرد که بیان کند، بیانش نیامد؛ هرچه به خودش فشار آورد، حتّى یک جمله هم نیامد! درویش گفت: «بابا ما که خیلى مانده تا به شهید ثانى برسیم، یک اشاره که مى‏کنیم همه چیزِ شما را مى‏گیریم؛ آن‏وقت شما به شهید ثانى دارى بى‏اعتنائى مى‏کنى؟! توبه کن، و از این کارها هم نکن.»

به‏هرحال بعد زبانش را باز کرد، و ایشان منظور کارهاى درویش را فهمید.

درویش گفت: «خیلى مانده به شهید ثانى برسیم!»

واقعاً شهید ثانى مرد بزرگى بوده است! از علماى متّقى أبرار أخیار مجاهد متعصّب شیعه واقعى خالص و مرد نازنینى بود. زحمات و کتاب‏هاى شهید اوّل و شهید ثانى [حاکى بر این است که‏] اینها از نخبه‏هاى روزگارند.

آن درویش مى‏گوید: ما خیلى مانده برسیم به شهید ثانى! آن‏وقت تو

مى‏گویى …! من با یک اشاره همه چیزت را از تو گرفتم؛ تو دارى او را تضعیف مى‏کنى؟! شهید ثانى نمى‏فهمد؟! و این حرف‏ها را هیچ احمقى و نادانى نمى‏زند! این کار درست نیست؛ بگو: این مطلب که شهید ثانى در اینجا فرموده، به این دلیل درست نیست؛ خُب اشکال ندارد.

[۱] . آقاى شریعت سنگلجى یکى از علما بود، علما که نه، بلکه یک فرد خاصّى بود و افکار خاصّى هم داشت، و کتابى در ردّ رجعت نوشت، و مُتدیّنین خیلى با او ارتباط نداشتند.( علّامه طهرانى، قدّس سرّه)

منبع:  سالک آگاه، ص۳۵

 

pormatlab.com

 

 

 

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن