جلسه ۹۹ درس خارج فقه، مبحث حج

موضوع: مقدمات، اجزاء و شرائط حج – مواقیت

استاد حضرت آیت اللـه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی – تاریخ: ۲۸ محرم الحرام ۱۴۳۲

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj099.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj099.pdf” icon=”” target=”false”]دریافت متن[/button]

 

خلاصه:

۱- مواقیتی را رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم مشخص فرموده اند که حجاج وارد بر مکه می بایستی از آنها احرام ببندند ولی برای اهل مکه لازم نیست به مواقیت رجوع کنند، و این حکم اهل مکه هر فردی که در موسم حج نازل در مکه باشد را نیز در بر می گیرد.

۲- بعضی از روایات صرفا مواقیت را مطرح کرده اند و بعضی اینکه در زمان گذشتن از مواقیت و ضیق وقت و یا عذر چه باید کرد را نیز اشاره کرده اند.

۳- میزان روایاتی که از ائمه علیهم السلام در موضوع واحد آمده است نقش بسیار حیاتی و تعیین کننده در بدست آوردن نظر شارع در آن موضوع دارد.

۴- بسیاری از افرادی که از بلاد خویش عازم حج هستند برای وصول به مواقیت لازم است از مسیر خویش منحرف شوند و راه طولانی تری را بپیمایند واین نشان می دهد که در نظر شارع احرام از مواقیت یک نوع الزامی دارد.

۵- از مهمات برای فهم نظر ائمه علیهم السلام آن است که روایات را در موضوعات مختلف دسته بندی کنیم تا سریع تر به مقصود برسیم نه به اینگونه ای که در مجامع روایی کشکول وار آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن