جلسه ۱۰۵ درس خارج فقه، مبحث حج

موضوع: مقدمات، اجزاء و شرائط حج – مواقیت

استاد حضرت آیت اللـه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی – تاریخ: ۲۲ ربیع المولود ۱۴۳۲

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj105.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj105.pdf” icon=”” target=”false”]دریافت متن[/button]

 

خلاصه:

۱- انسان اگر در مسئله ای به نحو متقن به نتیجه ای رسید دیگر نمی تواند در مقابل برخوردهای اغواگرانه دیگران عقب نشینی کند زیرا اهل باطل تغییر نمی کنند بلکه رنگ عوض می کنند.

۲- فرق است بین اینکه شخص به مواقیت برسد و احرام نبندد و بین کسی که از محاذات مواقیت بگذرد تا به ادنی الحل برسد، زیرا شارع در غیر مواقیت ساکت است و در اینجا با شم اجتهادی می‌توان مراد شارع را فهمید لذا فقیه بایستی خود را در فضای تکلیف قرار دهد تا بفهمد که چگونه باید جواب دهد. و در حال حاضر اکثریت حجاج از محاذات می‌گذرند.

۳- بنای شارع در بسیاری از موارد احکام بر تسامح و تساهل است، در حالی که بسیاری از آقایان با سخت‌گیری‌های ناصواب مردم را در تکلف قرار داده و از حقیقت و روح عبادات دور می سازند.

۴- در جریانات اخیر کشور های عربی دیدید آنهایی که روزی سردمدار مبارزه با استکبار جهانی بودند، چگونه برای حفظ موقعیت خویش مردم را کشتند. و اینها برای انسان عبرت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن