جلسه ۱۰۱ درس خارج فقه، مبحث حج

موضوع:مقدمات، اجزاء و شرائط حج – مواقیت – شامل بیاناتی خارج از کلاس

استاد حضرت آیت اللـه حاج سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی – تاریخ: ۱۲ صفرالخیر ۱۴۳۲

[button color=”orange” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj101.mp3″ icon=”” target=”false”]دریافت صوت[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”http://file.pormatlab.com/kimiyasaadat/haj101.pdf” icon=”” target=”false”]دریافت متن[/button]

خلاصه:

۱- احرام در حج بایستی از مواقیت سته باشد “و لایجوز لاحد ان یتجاوز عن المواقیت و لاینبغی لاحد ان یرغب عن مواقیت رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم”.

۲- در بسیاری از مواردی که افراد از دستورات شرع تخطی می کنند به واسطه خلط و مقایسه کردن شرع با مسایل مادی و ظاهری است و خطر آنجاست که انسان بخواهد برای احکام، دلیل ظاهری و مادی پیدا کند که برداشتهای غلط از اینجا شروع شود.

۳- دین اسلام هم حزن دارد و هم سرور و هم در ایام عادی حال عادی، اینکه بعضی می آیند دین را با گریه و اشک همگون می کنند خارج کردن دین است از جایگاه حقیقی خودش، و یا در مواردی که شارع امر به رخصت در عملی کرده، اگر انسان بخواهد خشکه مقدس بازی دربیاورد و بر خود امری را تحمیل کند، نه تنها فعل حرام انجام داده بلکه مسیر سلوکش به سمت خدا را نیز مسدود کرده است.

۴- غدیر، غدیر شد به جهت احیای ارزشها، نه زیر پا گذاشتن آنها و ایجاد انحراف و ظلمت در دین.

۵- روایات در عین حالی که حدود را تعیین می کنند، دست انسان را در موارد ضرورت باز می گذارند تا کسی به حرج و سختی نیافتد و احکام از حالت اعتدال خارج نشود.

۶- ذکر قضایایی از تواضع همراه با تعقل  علامه طباطبایی و رندی های معروف کرخی و بیان بعضی از قواعد رندی در سلوک.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن