• ايمان بنده به خدا كامل نباشد مگر پنج خصلت در او باشد

    پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :ايمان بنده به خدا كامل نباشد مگر پنج خصلت در او باشد: توكّل به خدا، وا گذاشتن كارها به خدا، سر نهادن به فرمان خدا، خشنود بودن به قضاى خدا، و شكيبايى كردن بر بلاى خدا. هر كس به خاطر خدا دوست بدارد، به خاطر خدا دشمنى ورزد، براى خدا داد و دهش كند و براى خدا از بخشش باز ايستد، هر آينه ايمان را به سر حدّ كمال رسانده است.

    ادامه »
  • اخلاق خوب و ایمان کامل

    پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ در پاسخ مردى كه پرسيد: دوست دارم ايمانم كامل شود ـ فرمود : اخلاقت را خوب كن، ايمانت كامل مى شود.

    ادامه »
  • بالاترين مرتبه ايمان

    پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بالاترين مرتبه ايمان درجه اى است كه هر كس به آن دست يابد رستگار و پيروز شده است و آن، اين است كه باطن آدمى به آن حدّ از پاكى برسد كه اگر آشكار شود پروايى نداشته باشد و اگر پوشيده ماند از كيفر [خدا بر آن ] نترسد.

    ادامه »
  • برترين ايمان

    پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :برترين ايمان آن است كه بدانى خداوند همه جا با تو هست.

    ادامه »
  • طبيعت انسان به بدى تمايل دارد

    پيامبر خدا صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : در كار خير، خود را به زحمت اندازيد و در اين راه با هوا و هوس خود مبارزه كنيد، زيرا طبيعت انسان به بدى تمايل دارد

    ادامه »
  • کسی که دوستدار حق است ولی عاجز یا مغلوب است

    امام کاظم علیه‌السلام مردم چهار گروهند:جاهلى كه غرق در هوا و هوس و در معرض هلاكت است،عابدى‌ كه تظاهر به تقوا مى كند و هر چه بيشتر عبادت مى نمايد، تكبرش بيشتر مى شود،عالمى كه مى خواهد پشت سرش حركت كنند و دوست دارد از او تعريف نمايند،و حق شناسِ حق پويى كه دوست دارد حق را به پادارد، اما يا ناتوان است و يا زير سلطه.چنين فردى بهترين نمونه روزگار و عاقل ترين مردم دوران است.

    ادامه »
  • حدیث معراج

    حدیثی قدسی که گفتگوی میان خداوند و پیامبر صلی الله علیه و آله در معراج را گزارش می‌دهد. احادیث قدسی فراوانی از معراج پیامبر صلی الله علیه و آله نقل کرده‌اند. حدیثی که امروزه به نام «حدیث معراج»، شهرت دارد، روایتی طولانی است که نخستین بار در کتاب ارشاد القلوب آمده است. در این حدیث، از مسائل اخلاقی فراوانی مانند رضا، توکل، نکوهش دنیا، روزه، سکوت، محبت‌ورزیدن به مستمندان، ویژگی‌های اهل آخرت و اهل دنیا سخن به میان آمده است.

    ادامه »
دکمه بازگشت به بالا