سلامت

حمام کردن با شکم سیر

پرمطلب : یکی از باورهای عموم مردم که درست نیز هست اینست که بعد از خوردن غذا نباید حمام رفت، زیرا احتمال بی‌هوش شدن و از حال رفتن در حمام در این گونه مواقع زیاد است. زیرا حمام فضایی بسته است که بخار آب موجود در آن باعث تنگی نفس و کمبود اکسیژن می‌شود.

پژوهشگران دریافته‌اند که پر بودن معده موقع استحمام، باعث آسیب رساندن به قلب و ریتم تنفسی، بروز سرگیجه و سردرد می‌شود. این مسئله بخصوص برای کودکان و نوجوانان به شدت خطرناک و دردسرساز است.

گفتنی است، پر بودن معده در هنگام استحمام باعث می‌شود روده‌ها با سرعت کمتری مواد غذایی را هضم و از بدن دفع کنند.

لذا بهتر است یک ساعت قبل از حمام رفتن از خوردن زیاد مواد غذایی خودداری شود.

به خصوص افراد مسن و کسانی که بیماری‌های قلبی دارند یا سرخرگ‌های اصلی خونرسان به مغز و شریان‌های گردن در آنها تنگ است، بهتر است حداقل تا یک ساعت بعد از خوردن غذای سنگین به حمام نروند؛ زیرا بعد از خوردن غذای زیاد، خون برای هضم و جذب غذاها به سمت دستگاه گوارش می رود و خون‌رسانی به مغز کاهش می‌یابد.

به ویژه حمام داغ یا گرم بعد از غذا توصیه نمی شود، زیرا در جریان خون اطراف معده اختلال ایجاد می کند و بر هضم غذا تاثیر منفی می گذارد.

بنابراین بعد از هضم غذا به حمام بروید، یعنی با معده سبک.

 

اهمیت این مسئله به قدری است که بزرگان دین اسلام نیز در این باره سفارشاتی داشته اند.

امام رضا (علیه السلام) در این باره فرموده اند:

«با شکم پر حمام نکنید، چون سبب تولید قولنج مى شود.» رساله ذهبیه ، ۲۶ تا ۲۹

 

نتایج مطالعات نشان می‌دهند، بهترین ماده غذایی برای مصرف بعد از بیرون آمدن از حمام، آب و مایعات است، زیرا آب باعث بهبود جریان خون در بدن می‌شود و کسالت و خمودگی را از فرد دور می‌کند.

 

گردآوری شده توسط سایت پرمطلب > سلامت گوارشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا