اطلاعات عمومی

گیاه آلاله رونده

سایت پرمطلب: آلاله رونده گیاهی گلدار از جنس و خانواده ی آلاله و بومی اروپا، آسیا و شمال غرب آفریقا است.
این گیاه علفی، چندساله و دارای استولون یا ساقه های رونده است که تا حدود ۵۰ سانتیمتر ارتفاع نیز می تواند رشد کند. هر قسمتی از ساقه که با خاک تماس پیدا کند، تولید ریشه و گیاه جدید در گره متصل به خاک می نماید. ساقه ی گلدهنده ی این گیاهان نیز کم و بیش افراشته می باشد.

برگ ها در ابتدا مرکب بوده و روی دمبرگی به طول ۴ تا ۲۰ سانتیمتر قرار می گیرند. هر برگ دارای سه برگچه ی پهن و جدا از هم به طول ۱٫۵ تا ۸ سانتیمتر است. این برگچه ها دارای لوب هایی کم عمق تا عمیق هستند که هر یک روی یک ساقه قرار گرفته اند. برگ هایی که روی ساقه های بلندتر قرار گرفتند، کوچکتر و دارای برگچه های باریکتری هستند که این برگچه ها می توانند ساده و نیزه ای نیز باشند. ساقه ها و برگ ها دارای کرک های ریزی نیز می باشند. این برگ های سه لوبی به رنگ سبز تیره و دارای خال ها و نقاطی سفید رنگ هستند.
گل ها به رنگ زرد طلایی، به قطر ۲ تا ۳ سانتیمتر و معمولاً دارای پنج گلبرگ هستند. ساقه های گلدهنده نیز شیاردار می باشند. زمان گلدهی از ماه های می تا آگست است.
میوه ها به صورت فندقه ای و خوشه ای، به طول ۲٫۵ تا ۴ میلیمتر دیده می شوند.
استولون های این گیاه توانایی این را دارند که در تمام مزرعه گسترش یابند.


شرایط محیط رشد:

آلاله رونده معمولاً در مراتع رشد کرده و زمین ها و خاک های مرطوب را ترجیح می دهد. همچنین در خاک های عمیق، نهراب ها و زمین های آبگیر و خیش رشد بهتری خواهد داشت.
از نظر نیاز نوری، در مکان هایی با آفتاب کامل تا کمی سایه بهتر رشد می کند. ولی نسبت به نواحی دارای سایه ی فراوان و آفتاب کم نیز متحمل است.

کاربردها:

آلاله رونده در بسیاری از نواحی جهان به عنوان گیاهی زینتی به فروش می رسد. ولی در برخی مراتع و نواحی دیگر به عنوان علف هرز و گیاهی مهاجم شناخته شده است.
این گیاه نیز مانند بسیاری از آلاله ها، سمی است. ولی در صورت خشک شدن، میزان سمیت آن کاهش می یابد.
آلاله رونده دارای مزه ای گس و تند است به طوری که بسیاری از دام ها از خوردن آن اجتناب می کنند.


تکثیر:

تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذر و نیز تقسیم استولون ها در فصل بهار صورت می گیرد. هر دو روش تکثیر در این گیاه بسیار آسان می باشد.

هشدار:

این گیاه نیز مانند بسیاری از آلاله ها دارای خاصیت سمی است. اما میزان سمیت آن با خشک کردن کاهش می یابد.
در صورت تماس با شیره یا عصاره این گیاه در برخی از افراد ممکن است حساسیت و تاول روی پوست ایجاد گردد.

 

 

گردآوری شده توسط: مجله اینترنتی پر‌مطلب > گیاهان 

pormatlab.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا